Zorgboerderij

't FramboZENHOF

Herbron Jezelf

Time-out

Visie

Onze moderne maatschappij legt jongeren veel druk op. Kinderen en jongeren krijgen te maken met faalangst en klappen dicht; buikpijn, zweten, onderpresteren en storend gedrag zijn enkele van de signalen. Ook de thuissituaties van kinderen en jongeren zijn complexer geworden waardoor zij minder met school kunnen bezig zijn. Als kinderen en jongeren om welke reden dan ook de druk niet meer aan kunnen bieden wij hen een alternatieve time-out op de zorgboerderij aan. Kinderen en jongeren die “schoolmoe” zijn kunnen bij ons een adempauze krijgen. Aan de hand van de interesses en de seizoenen stellen wij een programma samen, niemand moet iets tegen zijn zin doen. Wij zetten in op de noden EN talenten van deze kinderen en jongeren. Wij streven naar een positief zelfbeeld en toekomstbeeld.

 

Aanmelden

Aanmelden kan via
www.groenezorg.be

 

Praktisch

Kinderen en jongeren (6 – 18 jaar) worden via school en CLB aangemeld bij steunpunt groene zorg vzw. Na de aanmelding volgt een intakegesprek op de zorgboerderij; hier wordt het traject, frequentie en duur bepaald. Wij werken nauw samen met ouders, opvoeders, school en CLB. Op het einde van het traject, sluiten we af met een gesprek met alle betrokken partijen. We gaan voor een toekomstgerichte aanpak. Ons time-out project loopt gelijk aan schooluren, -dagen, en –vakanties.

 

Doelstelling

Ons project is bedoeld om kinderen en jongeren tijdelijk uit het onderwijs te halen, hen de nodige rust en natuur te bieden om hun zelfbeeld en toekomstbeeld bij te stellen. Op de boerderij worden er met een nuchtere kijk, verschillende vaardigheden bijgebracht.

 

Prijs

Wij krijgen van de overheid geen subsidies waardoor wij genoodzaakt zijn een dagprijs te vragen. Hierin zitten alle materialen die we gebruiken op de zorgboerderij, elke middag een warme, gezonde en evenwichtige maaltijd en drinkwater. Indien deze dagprijs een probleem vormt waardoor het kind of de jongere niet naar de zorgboerderij kan komen bekijken we dit samen met alle partijen om een passende oplossing te vinden.

 

Vervoer

Wij verwachten dat de kinderen en jongeren zelf vervoer voorzien van en naar de zorgboerderij. Het treinstation van Liedekerke met verbindingen naar Aalst en Brussel bevindt zich op 1km en er stoppen in de buurt ook verschillende bussen. Wij kunnen fietsen ter beschikking stellen of de jongere afhalen aan de stopplaats van het openbaar vervoer.