Zorgboerderij

't FramboZENHOF

Herbron Jezelf

Pedagogische projecten

Visie

Er gebeurt erg veel op de boerderij, veel kinderen wonen in steden en hebben daar geen idee meer van. Wij gaan op een speelse manier op ontdekking, we leren welke dieren er leven en welke jongen ze krijgen, waarin deze dieren wonen en we bekijken van waar ons fruit en groenten komen. Wist je bijvoorbeeld dat er kippen bestaan die rood-bruine eieren leggen? Of dat niet enkel de koe melk geeft?

 

We gaan samen met de kinderen op ontdekking en laten hen echt voelen en proeven van alles wat de boerderij te bieden heeft. 

 

Aanmelden

Plan je als school een beestig leuke leeruitstap neem dan zeker contact met ons op, aan de hand van jullie wensen, leeftijd van de kinderen en seizoenen stellen wij samen met jullie een dagprogramma op. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals een workshop vilten of choco maken, de broedkast uitgelegd van A tot Z, knutselactiviteit “welk dier krijgt welk jong” en nog zoveel meer. 

 

Praktisch

Vermits wij jullie komst graag grondig voorbereiden, vragen wij ons minstens een maand voor de geplande uitstap te contacteren.

 Kinderen dienen zeker kledij aan te hebben die vuil mag worden en ook laarzen zijn zeker niet overbodig.

 

 

Doelstelling

Kinderen laten kennis maken met de boerderij, kinderen leren dat de groentjes uit de winkel eerst groeien op de boerderij voor ze in de rekken liggen, dat de kip eerst een keukentje is en welk geluid welk dier maakt.

 

De seizoenen zijn heel duidelijk te zien op de boerderij, in de winter zijn er weinig groentjes en zijn de bomen kaal, in de lente worden er veel kleine dieren geboren en beginnen we te planten in de moestuin..

 

Prijs

Deze bepalen we aan de hand van de gekozen workshop en de duur van de uitstap, komen jullie een hele dag naar de boerderij dan kan er zeker een lunchpakket meegebracht worden.

 

Vervoer

Wij verwachten dat iedereen zelf vervoer voorziet van en naar de zorgboerderij. Het treinstation van Liedekerke met verbindingen naar Aalst en Brussel bevindt zich op 1km en er stoppen in de buurt ook verschillende bussen.