Zorgboerderij

't FramboZENHOF

Herbron Jezelf

Kampen

Doordat de plaatsen beperkt zijn, raden we jullie aan om jullie snel in te schrijven.

Friemelkamp

Het kamp heeft als doel kinderen met adhd, zichzelf en elkaar te laten tegenkomen op de boerderij. Daar waar de basiselementen van de natuur aanwezig zijn, en de beschaving met al zijn lawaai en drukte zoveel mogelijk afwezig is, is de kans groter dat een friemel even tot rust en dus zelfbespiegeling komt. Bovendien is het voor gezinnen een kind met adhd veel moeilijker om een geschikte vakantiebestemming of kamp te vinden, omdat het gedrag van adhd-kinderen vaak als storend ervaren wordt, waardoor ze vaak ongewenst zijn op kampen, of straffend behandeld worden. De visie van ’t framboZENHOF is er één van respect voor elkaar en voor de natuur. Ieder wordt er geaccepteerd zoals hij is, en ieder kan leren respect voor de ander op te brengen, zelfs als die ander “kleiner”, “dommer” of “drukker” is dan jezelf. Friemelkinderen worden aangemoedigd in alles waarin ze wèl goed zijn, en dat heel vaak en op elke dag. Conflicten worden rond de tafel uitgepraat, meestal met moderator. Er wordt niet gestraft, niet geroepen en niet gestigmatiseerd.

 

Boerderijkamp

Een aantal dagen vol bonte beestenpret, waarin we alles leren over het leven op de boerderij en … het dan zelf doen!!! Wil jij leren lekker brood bakken? Choco maken? Of vilten? Dat kan allemaal! Ook help je met het verzorgen van de dieren: eten geven, roskammen, knuffelen, … . Je gaat naar huis als een volleerde boer(in)!

 
  

ik-zijnkamp

Deze kampen zijn kampen ontwikkeld voor hoogsensitieve kinderen en/of introverte kinderen, ze hebben als doel om het zelfvertrouwen en een positiefzelfbeeld te versterken, eigen grenzen en deze van anderen te respecteren, op een liefdevolle manier met elkaar leren om te gaan, meer hier en nu aanwezig zijn en vooral rust te vinden en te ervaren.

Aanmelden

We zullen kampen organiseren in elke schoolvakantie, bekijk hiervoor regelmatig onze facebookpagina. 
Onze kampen zijn zonder overnachting.