Zorgboerderij

't FramboZENHOF

Herbron Jezelf

BURN-out

Visie

Een multidisciplinaire aanpak tegen stress of overspannen klachten. Onze ervaring leert dat burn-out cliënten een sterke emotionele beleving hebben bij wat er gebeurt in hun omgeving. Het zijn factoren als hard werken, grote onzekerheid en/of een tekort aan grip op het leven, die in de gevoelsbeleving een persoonlijke grens overschrijden. Op dat moment manifesteert de burn-out zich. 15´% van de werkende bevolking heeft overspanningklachten. Mensen met een burn-out blijven gemiddeld 242 dagen thuis. In deze periode is het belangrijk de burn-out te accepteren en zowel geestelijk en lichamelijk beter te worden; door te wandelen, knuffelen en in de zon te zitten. Dit alles kan op de zorgboerderij zonder geluk laten af te hangen van prestaties.

 

Aanmelden

Aanmelden kan via
www.groenezorg.be

 

Praktisch

Wanneer je na enige tijd therapie volgen voelt dat je klaar bent om de volgende stap te zetten in je genezingsproces dan ben je bij ’t framboZENHOF aan het goede adres. Wij bekijken samen met jou welke dag invulling het beste bij jou past. Er zijn heel verschillende dingen te doen op de zorgboerderij, van koken tot knuffelen met dieren, van actief helpen tot genieten van vrijheid en natuur. Neem zeker contact op met ons zodat we je via groene zorg vzw kunnen aanmelden en de duur en frequentie in overleg kunnen bepalen.

 

Doelstelling

In de eerste plaats is het vooral belangrijk om tot rust te komen. Nadien is een gezonde geest in een gezond lichaam het motto. Wij gaan samen met jou op zoek naar jouw energievreters en leren je je energie beter te verdelen. We leren nee zeggen tegen dingen die er niet echt toe doen. Wij gaan vooral samen met jou op pad naar een beter en gezonder bestaan zowel fysiek als lichamelijk.

 

Prijs

Wij krijgen van de overheid geen subsidies waardoor wij genoodzaakt zijn een dagprijs te vragen. Hierin zitten alle materialen die we gebruiken op de zorgboerderij, elke middag een warme, gezonde en evenwichtige maaltijd en drinkwater.

 

Vervoer

Wij verwachten dat de cliënten zelf vervoer voorzien van en naar de zorgboerderij. Het treinstation van Liedekerke met verbindingen naar Aalst en Brussel bevindt zich op 1km en er stoppen in de buurt ook verschillende bussen.